Fasolka szparagowa w słodkim sojowym sosie z mocną nutą sezamu. Bardzo smaczny i prosty przepis. Polecam!
Składniki:
200 g fasolki szparagowej
1 i 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka cukru
2 łyżki startych nasion sezamu
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Sos sojowy, cukier i starty sezam wymieszać. Ugotowaną fasolkę przekroić ją na pół, włożyć do miseczki i polać przygotowanym sosem.
wczoraj zrobiłem fasolkę w opisany powyżej sposób, bardzo ciekawa w smaku, miła odmiana od typowo polskiej specjalności jaką jest bułka tarta z masłem, pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy
Toz ja taka fasolke serwuje od czasu do czasu, no moze troszke inna, bo sezam daje w calosci i skrapiam troche olejem sezamowym. .
OdpowiedzUsuńthiessa: Olej sezamowy dodam następnym razem. Dziękuję za pomysł. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńostatnio szukalam inspiracji na szparagową
OdpowiedzUsuńmusze wypróbowac
dzięki !
wczoraj zrobiłem fasolkę w opisany powyżej sposób, bardzo ciekawa w smaku, miła odmiana od typowo polskiej specjalności jaką jest bułka tarta z masłem, pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy
OdpowiedzUsuńdorota20: Koniecznie wypróbuj i daj znać czy Ci smakowało. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAninimowy:Dziękuję za komentarz. Bardzo się cieszę, że fasolka smakowała. Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam!
Rewelacja!!! Genialne w swej prostocie.
OdpowiedzUsuńOjciec Dyrektor: Proste i pysze. I oto właśnie chodzi! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń