niedziela, 29 sierpnia 2010

Fasolka szparagowa w sosie sojowo-sezamowym

いんげんのゴマ和え
Fasolka szparagowa w słodkim sojowym sosie z mocną nutą sezamu. Bardzo smaczny i prosty przepis. Polecam!
Składniki:
200 g fasolki szparagowej
1 i 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka cukru
2 łyżki startych nasion sezamu
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Sos sojowy, cukier i starty sezam wymieszać. Ugotowaną fasolkę przekroić ją na pół, włożyć do miseczki i polać przygotowanym sosem.

7 komentarzy:

  1. Toz ja taka fasolke serwuje od czasu do czasu, no moze troszke inna, bo sezam daje w calosci i skrapiam troche olejem sezamowym. .

    OdpowiedzUsuń
  2. thiessa: Olej sezamowy dodam następnym razem. Dziękuję za pomysł. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. ostatnio szukalam inspiracji na szparagową
    musze wypróbowac
    dzięki !

    OdpowiedzUsuń
  4. wczoraj zrobiłem fasolkę w opisany powyżej sposób, bardzo ciekawa w smaku, miła odmiana od typowo polskiej specjalności jaką jest bułka tarta z masłem, pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy

    OdpowiedzUsuń
  5. dorota20: Koniecznie wypróbuj i daj znać czy Ci smakowało. Pozdrawiam!

    Aninimowy:Dziękuję za komentarz. Bardzo się cieszę, że fasolka smakowała. Polecam się na przyszłość. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Rewelacja!!! Genialne w swej prostocie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ojciec Dyrektor: Proste i pysze. I oto właśnie chodzi! Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń