niedziela, 17 lipca 2011

Pomidor w sezamowym sosie

トマト胡麻和え
Pomidorowo, prosto, pysznie. Polecam!
Składniki:
2 średnie pomidory
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka startego sezamu (białego lub czarnego)
Przygotowanie:
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć i pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać sos sojowy z cukrem. Do tego dodać starty w moździerzu sezam i wymieszać. Pokrojone pomidory polać przygotowanym sosem.

12 komentarzy:

  1. ooo.super przepis:) mniam...dzisiaj wypróbuję...dodam tylko jeszcze kropelkę oleju sezamowego..dzieki za inspirację!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzcinowisko: Ciesze się, że mogłam się na coś przydać;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Brzmi smacznie. Zdecydowanie do wypróbowania - i pisze to miłośniczka tradycyjnych pomidorów ze śmietaną:). Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aciri: Mam nadzieję, że pomidory w moim wydaniu będą Ci smakować. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Avocado z sosem sojowym jest świetne. Pomidory... nie wiem, ale spróbuję :) Dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. katie: Polecam i pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  7. O ,podoba mi się ! Zrobię :)
    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Majana: mam nadzieję, że będzie Ci smakować. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  9. zrobiłam, zjadłam i było bardzo smaczne :) Dziękuje Karolina za pysze przepisy.

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy: Polecam się na przyszłość:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Małe pytanie: po co parzyć pomidory, dla higieny? Może odejść od tego skórka. Zrobiłem wczoraj z pomarańczowych pomidorów (bez parzenia) w ramach bento do pracy i było pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Wiesław Szczoteczka: Ja sparzam pomidory, bo jeden z członków mojej rodziny po prostu nie lubi ich ze skórką. Natomiast oczywiście można to pominąć. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń