トマト胡麻和え
Pomidorowo, prosto, pysznie. Polecam!
Składniki:
2 średnie pomidory
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka startego sezamu (białego lub czarnego)
Przygotowanie:
Pomidory dokładnie umyć, sparzyć i pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać sos sojowy z cukrem. Do tego dodać starty w moździerzu sezam i wymieszać. Pokrojone pomidory polać przygotowanym sosem.
ooo.super przepis:) mniam...dzisiaj wypróbuję...dodam tylko jeszcze kropelkę oleju sezamowego..dzieki za inspirację!!!
OdpowiedzUsuńTrzcinowisko: Ciesze się, że mogłam się na coś przydać;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie. Zdecydowanie do wypróbowania - i pisze to miłośniczka tradycyjnych pomidorów ze śmietaną:). Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńAciri: Mam nadzieję, że pomidory w moim wydaniu będą Ci smakować. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńAvocado z sosem sojowym jest świetne. Pomidory... nie wiem, ale spróbuję :) Dzięki :)
OdpowiedzUsuńkatie: Polecam i pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńO ,podoba mi się ! Zrobię :)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
Majana: mam nadzieję, że będzie Ci smakować. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńzrobiłam, zjadłam i było bardzo smaczne :) Dziękuje Karolina za pysze przepisy.
OdpowiedzUsuńAnonimowy: Polecam się na przyszłość:)
OdpowiedzUsuńMałe pytanie: po co parzyć pomidory, dla higieny? Może odejść od tego skórka. Zrobiłem wczoraj z pomarańczowych pomidorów (bez parzenia) w ramach bento do pracy i było pyszne :D
OdpowiedzUsuńWiesław Szczoteczka: Ja sparzam pomidory, bo jeden z członków mojej rodziny po prostu nie lubi ich ze skórką. Natomiast oczywiście można to pominąć. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń