Japońska Kuchnia Karoliny

wtorek, 27 sierpnia 2013

Kurczak z kapustą w aromatycznym sosie

›
鶏胸肉とキャベツ炒め Sezon na młodą kapustę w pełni, więc grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Ja postanowiłam usmażyć kapustę z kurczakiem. Brzmi...
18 komentarzy:
czwartek, 22 sierpnia 2013

Żeberka w zalewie z sosu sojowego i miodu gotowane w szybkowarze

›
スペアリブ Sezon grillowy w pełni. Pieczemy mięso na potęgę. Ja zachęcam, by dla odmiany spróbować je ugotować. Na przykład żeberka. Te z ...
3 komentarze:
sobota, 13 kwietnia 2013

Tamagoyaki

›
卵焼き Tamagoyaki ( dosł. smażone jaja), to bez dwóch zdań jedno ze sztandarowych dań japońskiej kuchni. Sama się dziwię jak to się stało, ...
17 komentarzy:
piątek, 12 kwietnia 2013

Łosoś w imbirowej zalewie

›
サーモンの生姜焼き Dawno temu na blogu pojawił się przepis na wieprzowinę w zalewie imbirowej. Tym razem pokusiłam się o to, by przygotować w p...
4 komentarze:
poniedziałek, 25 marca 2013

Bakłażan z kiszonką kimchi

›
茄子キムチ Odkąd znalazłam przepis Michała Myszkiewicza na koreańską kiszoną kapustę kimchi , to robię ją non stop. I choć sama w sobie jest b...
6 komentarzy:
poniedziałek, 11 lutego 2013

Wieprzowina i ser tofu w aromatycznym sosie

›
麻婆豆腐 Mabodofu to danie kuchni syczuańskiej. W oryginalnym wydaniu ta potrawa jest bardzo ostra, ponoć piekielnie ostra, natomiast w Japo...
12 komentarzy:
wtorek, 5 lutego 2013

Gyudon - ryż z wołowiną gotowaną na słodko

›
牛丼 Gyudon (dosł. miska z wołowiną) to jedno z japońskich dani fast food . Ci z Was, którzy byli w Japonii, z pewnością widzieli tam małe ...
8 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.