tag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post1915528392653904785..comments2024-02-29T21:45:19.508+01:00Comments on Japońska Kuchnia Karoliny: Szynka z piersi kurczaka po japońskuKarolinahttp://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-53108258905797941952011-07-20T11:25:01.025+02:002011-07-20T11:25:01.025+02:00Katarzyna: Nie używając sake i mirinu, a ich zamie...Katarzyna: Nie używając sake i mirinu, a ich zamienniki, potrwa i tak będzie smaczna. A bloga przeglądaj do woli;) Mam nadzieję, że jeszcze jakiś przepis przypadnie Ci do gustu. Pozdrawiam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-29243591172358485672011-07-19T10:50:39.285+02:002011-07-19T10:50:39.285+02:00Bardzo fajny przepis, z wielką chęcią go wypróbuję...Bardzo fajny przepis, z wielką chęcią go wypróbuję jednak niestety z zamiennikami alkoholi. Już widzę, że spędzę więcej czasu u Ciebie :-)KeJthttps://www.blogger.com/profile/06831383259204652880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-55395474980228575492011-02-03T21:00:50.406+01:002011-02-03T21:00:50.406+01:00Blanka pisze:
Karolina: Na pewno będzie to dla mni...Blanka pisze:<br />Karolina: Na pewno będzie to dla mnie kopalnia świetnych pomysłów na posiłki. Już wykorzystałam trzy przepisy. Najlepiej przypadł mi do gustu kurczak (na stałe zagości w jadłospisie), ale przygotowywanie dwóch pozostałych też było świetną zabawą. <br />Bardzo się cieszę, że trafiłam na Twojego bloga. Dodałam do zakładek. Będę wracać. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-80184136492385071512011-02-03T13:03:39.067+01:002011-02-03T13:03:39.067+01:00Blanka: Bardzo mi miło, że kurczak według tego prz...Blanka: Bardzo mi miło, że kurczak według tego przepisu przypadł Ci do gustu. Mam nadzieje, że znajdziesz na moim blogu jeszcze wiele smacznych przepisów. Pozdrawiam ciepło!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-23890289028208191202011-02-03T12:48:31.519+01:002011-02-03T12:48:31.519+01:00Blanka pisze:
Przepis jest super. Dwa razy już ro...Blanka pisze: <br />Przepis jest super. Dwa razy już robiłam. Zamiast sake i mirinu wlałam trzy łyżki domowej roboty nalewki z tarniny ;p Takiej na wódce nie na spirytusie. Bardzo smaczne było. Ale teraz kupiłam już mirin w sklepie z koreańsko-japońskimi zasobami do gotowania. Na Kabatach jest taki sklepik. <br />Zwykła folia z marketu i gumeczki spokojnie wytrzymały te pięć minut gotowania i 30 minut w wodzie.<br />Dziękuję Karolinko za super przepisy!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-82452783476912199432011-01-20T11:40:40.548+01:002011-01-20T11:40:40.548+01:00Justyna: Cześć! Folia, którą mam, jest odporna na ...Justyna: Cześć! Folia, którą mam, jest odporna na wysokie temperatury, a gumeczki użyłam z braku w domu sznurka;) Cieszę się, że Ci smakowało. Pozdrawiam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-17147356983016071602011-01-20T11:27:10.240+01:002011-01-20T11:27:10.240+01:00cześć
są pyszne te piersi :) i bardzo proste do zr...cześć<br />są pyszne te piersi :) i bardzo proste do zrobienia, więc pewnie wejdą na stałe do mojego menu :)<br />chociaż nie odważyłam się ugotować zwykłej folii spożywczej i gumek recepturek, mięsko zawinęłam w woreczek do pieczenia i związałam nicią. może w japonii folia spożywcza jest odporniejsza na wysokie temperatury?<br />po nocy w lodówce wyjęłam cyce, zrobiłam sos z zalewy, oblałam dokładnie mięsko i wróciło do lodówki. powstała wędlinka z pyszną, błyszczącą glazurą :D<br />pozdrawiam justynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-27288947259913966812011-01-19T04:37:50.711+01:002011-01-19T04:37:50.711+01:00Bareya: Dziekuje! Jest mi bardzo milo slyszac, ze ...Bareya: Dziekuje! Jest mi bardzo milo slyszac, ze moj blog na cos sie przydaje. Pozdrawiam cieplo!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-52250647173463537762011-01-18T19:57:41.003+01:002011-01-18T19:57:41.003+01:00Bardzo ciekawy przepis. I składniki i technika.
No...Bardzo ciekawy przepis. I składniki i technika.<br />No i dowiedziałem się co to jest mirin.<br />pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-10576756729492922862011-01-14T14:39:17.858+01:002011-01-14T14:39:17.858+01:00Piotr: Dziękuję bardzo za życzenia〃o(*´▽`*)o〃.Mam ...Piotr: Dziękuję bardzo za życzenia〃o(*´▽`*)o〃.Mam nadzieję, że nie zawiodę Twoich oczekiwań i że znajdziesz na moim blogu jeszcze dużo ciekawych i smacznych przepisów. Pozdrawiam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-8908168995028621322011-01-14T14:24:05.806+01:002011-01-14T14:24:05.806+01:00Jeszcze nie miałem okazji złożyć Ci życzeń, więc w...Jeszcze nie miałem okazji złożyć Ci życzeń, więc wszystkiego dobrego w Nowym Roku. A ja osobiście mam nadzieję, że Twój blog w tym roku będzie równie owocny jak w poprzednim.<br /><br />Wypróbowałem powyższy przepis i jest świetny. Bałem się, że nie wyjdzie jak się tylko 5 min. gotuje, ale mięso było mięciutkie i fajny pomysł z wykorzystaniem marynaty do zrobienia sosu.Piotrnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-24923421761201288102011-01-13T04:24:46.942+01:002011-01-13T04:24:46.942+01:00Karolina: Witam w Nowym Roku! mam nadzieje, ze prz...Karolina: Witam w Nowym Roku! mam nadzieje, ze przyniesie Ci wiele radosci. Dziekuje za dodanie mojego bloga do obserwowanych:)))Pozdrawiam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-29752257341120020892011-01-12T18:20:33.714+01:002011-01-12T18:20:33.714+01:00Dawno mnie tu nie bylo. Dlugo za dlugo. Dodalam do...Dawno mnie tu nie bylo. Dlugo za dlugo. Dodalam do obserwowanych i bede wracac czesciej, bo to mieso wywolalo u mnie wzmozona prace slinianek. Mam ostatnio chetki na takie pikantno - slodkawe marynaty, tylko polecialam raczej w tajskie klimaty, bo skladniki mam bardziej dostepne. Pozdrawiam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-65791685550699546732011-01-12T12:44:51.099+01:002011-01-12T12:44:51.099+01:00bijana: Zycze powodzenia i milego gotowania!
thie...bijana: Zycze powodzenia i milego gotowania!<br /><br />thiessa: Mam nadzieje, ze bedzie Ci smakowalo. Pozdrawiam.Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-89184230971245824762011-01-11T22:08:45.705+01:002011-01-11T22:08:45.705+01:00Podobaja mi sie te "kielbaski" z kurczak...Podobaja mi sie te "kielbaski" z kurczaka. Rewelacyjny patent. Wszystkie skladniki sa, bede probowac.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-83031520246846507062011-01-10T15:46:42.977+01:002011-01-10T15:46:42.977+01:00dzieki serdeczne, sprobuje posilkowac sie zamienni...dzieki serdeczne, sprobuje posilkowac sie zamiennikami.bijanahttp://smakimojejkuchni.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-41654160701749847182011-01-10T12:25:03.432+01:002011-01-10T12:25:03.432+01:00Paula: Ja tez bardzo lubie mieso doprawione sosem ...Paula: Ja tez bardzo lubie mieso doprawione sosem sojowym. Pozdrawiam cieplo!<br /><br />bijana:Mirin to slodka wodka ryzowa (14 % alkoholu), ktora powstaje z polaczenia sfermentowanego ryzu pokrytego kulturami bakterii Aspergillus oryzae z japonskim ryzowym alkoholem shochu. Mirin jest uzywany w celu nadania potrawie slodkiego posmaku. Dodany do potrawy zapobiega rozpadaniu sie skladnikow podczas ich gotowania oraz nadaje im delikatny polysk. Mirin najczesciej zastepuje sie brandy, natomiast pojawiajaca sie czesto w japonskich przepisach sake najlepiej zastapic stolowym bialym winem.Pozdrawiam bardzo serdecznie!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/00522667979502994358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-60766066416881739362011-01-10T12:14:02.740+01:002011-01-10T12:14:02.740+01:00Karolinko, jakie pysznosci! a co to ten mirin, i c...Karolinko, jakie pysznosci! a co to ten mirin, i czym go mozna zastąpic ewentualnie? bardzo mi sie podoba ten kurczak, a ostatnio mam faze na potrawy z drobiu, wiec chetnie sprobuje...pozdrowionka!bijanahttp://smakimojejkuchni.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3594895298032536365.post-70396484842351130682011-01-10T11:58:14.214+01:002011-01-10T11:58:14.214+01:00mięso z sosem sojowym bardzo lubię, więc ta propoz...mięso z sosem sojowym bardzo lubię, więc ta propozycja wydaje mi się pyszna :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.com